ΑΠΑΚΙ ΧΟΙΡΙΝΟ
250gr
Καπνισμένο σε ξύλο οξιάς
Χωρίς Γλουτένη
Το Απάκι παραπέμπει σε μια ιδιαίτερη γεύση που μπορεί να συναντήσει κανείς στα βουνά της Κρήτης. Για την παρασκευή του επιλέγουμε 100% άπαχο φιλέτο χοιρινού κρέατος. Αυτό που κάνει όμως, το Απάκι να ξεχωρίζει είναι ότι είναι καπνισμένο με φυσικό τρόπο σε ξύλο οξιάς και έχει πλούσια γεύση. Κατά την παρασκευή του παραμένει 2-3 μέρες σε υψηλής ποιότητας κρητικό ξύδι από κρασί. Η παραμονή αυτή στο ξύδι του προσδίδει μια ιδιαίτερη λεπτή νότα γεύσης. Στη συνέχεια κρεμιέται σε ειδικό φούρνο όπου καπνίζεται με ειδικά αρωματικά φυτά όπως φασκόμηλο, θυμάρι και ρίγανη. Ο συνδυασμός των αρωματικών φυτών και βοτάνων του προσδίδοουν πλούσια και ξεχωριστή γεύση.